Bioactivatie is het nieuwe toverwoord
Ook al was het de hele maand maart nog bitter koud; het vlooienseizoen staat weer voor de deur! Om de komende zomer niet te worden geteisterd door de vlooienplaag, is het verstandig tijdig voorzorgsmaatregelen te treffen. De meeste diereigenaren kiezen voor het preventief maandelijks toedienen van pipetjes in de nek. Menigeen maakt steeds weer de afweging: moet ik mijn dier echt blootstellen aan dat (dure) vlooiengif of riskeer ik een bezoeking? Immers: al die middelen tegen vlooien bevatten minder of meer giftige stoffen. Al is het het meest giftig voor de vlo, ook jouw huisdier wordt ermee belast. Bovendien wil je jouw geliefde viervoeter graag even knuffelen en anders doet jouw kind dat wel. Hoe veilig zijn die middelen dan?
Wat tegenwoordig door ons wordt gebruikt is veilig. Althans, wij hebben nooit klachten daaromtrent vernomen. Maar er is een pipet in de handel met een stofje dat er op dit moment verdraaid veel van verdacht wordt mede onze bijenpopulatie om zeep te helpen. Bijen zijn van levensbelang. En dan bedoel ik niet om lekker een bekertje melk met honing voor het slapen gaan te kunnen nemen. Bijen zijn namelijk broodnodig voor de bestuiving van een groot deel van onze flora. Zo zorgen deze nijvere dierkens voor de voortplanting van onze gewassen. Overigens, het betreffende pipetje dat de verdenking op zich heeft geladen om nadelig voor de bezige bij te zijn, dat hebben we al een tijdje uit ons assortiment gehaald.
Geheel nieuw in het vlooienbestrijdingsveld is een zeer veilig middel met een totaal ander werkingsmechanisme: bioactivatie. Het wordt ook met een pipetje in de nek van het huisdier aangebracht, maar het is dan nog niet werkzaam. Als een vlo het innovatieve stofje opneemt, wordt dit omgezet in een stof die de plaaggeest onmiddellijk doet stoppen met eten en binnen een paar uur doodt. Behoorlijk revolutionair dus, want dit is het eerste vlooienmiddel dat op deze manier werkt. Omdat een vlo de gastheer niet meer bijt, kan dit middel ook worden gebruikt bij dieren met vlooienallergie. Het is immers juist het vlooienspeeksel waar deze dieren op reageren. Daarnaast zorgt de stof ervoor dat vlooienlarven zich niet meer verder ontwikkelen, zodat meteen de omgeving wordt aangepakt. Maar de bijtjes worden ongemoeid gelaten: lang leve hun koningin! Meer weten? Kijk dan verder op de site van onze praktijk.
Maart 2013