De verjaardag van Flits

Menno WiersmaCOLUMNS

Ik trof vandaag een bijzonder grappig relaas van een ouwe bekende op Facebook: lees hoe de dove kat van Anita (voorheen Warten) ook best wel oud kan worden. Hoe? Gewoon goed uitkijken uiteraard…

“Hoera! Flits vandaag al 15 jaar! Gekke Flits, Toen ik haar ging halen ben ik geflitst. Daarna haalde ik haar op en op de vraag of ze doof was, werd ontkennend gereageerd; ze had immers een paar zwarte haartjes op haar koppie. Op de terugweg nog even snel gestopt voor kittenbrokjes. En toen had ik de 2e bekeuring. Parkeren op een vergunningshouders plaats. Afijn, na een paar dagen naar de bistedokter. Die schatte haar toch jonger dan 6 weken. En op mijn vraag of de kat doof was, stelde hij een test voor met het kastdeurtje. Hij zette Flits op de grond voor de kast en smeet het deurtje hard dicht. Flits viel om door de windvlaag maar reageerde verder niet. ‘Hartstikke doof!’, zei de dierenarts. De zwarte haartjes waren waarschijnlijk met viltstift aangebracht, want die zijn later inderdaad verdwenen. Maar in haar paspoort staat nog steeds bij kleur wit met zwart. Dank daarvoor Lia Wiersma!? En ik hoefde de bistedokter niet te betalen, want met twee bekeuringen op één dag vond ie dat de kat immers al duur genoeg was.???”

9 Mei 2020