Het Bronst

Menno WiersmaCOLUMNS

Welkom,

Mijn kat heeft het bronst en doet veel lawaai. Heeft 10 maand. Kan ik op de maandag komen?  Medicijne op rustig ik moet kopen en een afspraak maken op sterilisatie.

Groete,

B.

Tussen alle hedendaagse nep- en phishingmailtjes van de diverse banken in gebroken Nederlands komt bovenstaand berichtje binnenzeilen op ons praktijkmailadres. Is dit spam? Of is het een 1 aprilgrap van een klant die leuk wil zijn? Na wel driemaal aandachtig lezen en bestudering van de Poolse afzender besluit ik te antwoorden:

Dag B.,

U kunt vandaag best langskomen op het spreekuur. Wilt u poes meteen laten steriliseren? Of wilt u haar eerst op de poezenpil zetten?

Met vriendelijke groeten,

M.

Goedemorgen,

Ik wil eerste het tablet kopen op rustig en een afspraak maken op steriliseren over een week. Dat kan?

Dat kan wel, maar hoeft niet. Als we deze of volgende week steriliseren hoeft u niet eerst de pil nog te geven. Laat poes maar gewoon buiten lopen en zeg maar welke dag u het beste past om poes te brengen voor operatie. U kunt ’s morgens tussen 8 en 9 uur poes in Grou brengen.

O.k. Kan ik te brengen mijn poes over een week op dinsdag 03 april s morgens?

Dat is prima. Poes mag die nacht daarvoor wel drinken maar geen eten meer krijgen.

Graag tot dan!

Op mijn vraag of ik deze mailing voor een ‘bistedokter’ mag gebruiken wordt meteen spontaan ‘Ja, dat kan’ geantwoord. Ook krijg ik meteen een aanvulling:

Ik kom uit Polen en leven 1 jaar in  die Nederlaand. Ik leer tall in  die Grou. Mijn gramatic is nog niet goed, maar ik probeert. Mijn kinderen, dochter en zoon leeren op school in Reduzum. Mijn man werkt in die Bolsward. Ik vind dat Nederland en mensen zijn leuk en altijd frolijk en veel helpen.

Groete,

B.

Vreselijk aardig, toch? Enne…, Geert Wilders kan van mij ‘het bronst’ krijgen met zijn meldpunt voor Polen en andere Oost-Europeanen. En dat zou ik hem laten weten ook op zijn van vele kanten bekritiseerde website. Echter, ik was blijkbaar te positief, want mijn ‘melding’ werd niet geaccepteerd…

Met vriendelijke groeten,

Menno Wiersma,                                                                                                                                  Dierenartsenpraktijk Reduzum-Grou     

Maart 2012